Petak, 22. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

česte prijevare

HZZO upozorava: Ne nasjedajte na lažne telefonske ponude

Autor: Hina

20.04.2023. 14:51
HZZO upozorava: Ne nasjedajte na lažne telefonske ponude

Foto: Vedran KaruzaHrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je u četvrtak građane da ne nasjedaju na telefonske pozive u kojima im nepoznate osobe lažno se predstavljajući nude usluge i proizvode jer je riječ o prevari.


“Upozoravamo građane da se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode”, priopćio je HZZO.


U pokušajima prijevara, kažu u HZZO-u, nepoznate osobe lažno se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te putem telefona ili na kućnom pragu nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate.
Napominju da je u proteklih nekoliko godina bilo više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.


Ističu da HZZO poslove vezane za ostvarivanje prava na obvezno i dopunsko zdravstveno osiguranje obavlja u službenim ispostavama i područnim uredima, a ne na kućnim adresama ni telefonskim pozivima.


Ističu također da se djelatnici HZZO-a ne bave prodajom ni preporukama bilo kakvih proizvoda.


Građane koji se nađu u sumnjivoj situaciji pozvali su da ne daju osobne podatke nepoznatim osobama putem telefona i da svaki pokušaj prijevare prijave policiji.