Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

STANJE U PROMETU

HAK: Zbog prometne nesreće na A3 vozi se jednim trakom smanjenom brzinom

Autor: Hina

20.04.2024. 10:11
HAK: Zbog prometne nesreće na A3 vozi se jednim trakom smanjenom brzinom

Foto: Ilustracija/Screenshot HAKZbog prometne nesreće na autocesti A3 na čvoru Okučani na kolniku u smjeru Lipovca vozi se jednim prometnom trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK), pozivajući vozače na oprez.


Jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat vozi se i na autocesti A1 na 321. kilometru u smjeru Dubrovnika.


Vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje povoljni su za vožnju.
Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama cesta gdje traju radovi. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, a obilazak je državnom cestom DC1.


Na A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.


Povodom WRC Croatia Rallyja do 21. travnja u Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji zatvarat će se pojedine ceste.


U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa HAK vozače ostalih vozila upozorava da prilikom uključivanja u promet i ostalih radnji pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Katamaranska linija Split – Vis uspostavit će se po redu plovidbe s polaskom iz luke Split u 15 sati.


Trajekt iz luke Vis za luku Split isplovit će 21. travnja u 16,30 sati (umjesto u 15,30 sati), a iz luke Split u 19 sati (umjesto u 18,30 sati).