Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PRAVA ZIMA

Gorski kotar se zabijelio, a najavljuju se još veće količine snijega

Autor: Hina

16.01.2023. 18:00
Gorski kotar se zabijelio, a najavljuju se još veće količine snijega

Foto: Marinko Krmpotić/NLOvaj bi tjedan, govore meteorolozi, mogao biti ispunjen snijegom. Hoće li tako zaista i biti vidjet ćemo narednih dana, a da bi moglo biti kako prognostičari najavljuju dalo se osjetiti danas kad se Gorski kotar zabijelio sa u dosadašnjem dijelu 2023. godine najviše snijega.


Istina, bilo ga je – i to tek u višim dijelovima – nešto više od desetak centimetara pa je to, u stvari, malo snijega za uobičajene goranske prilike u siječnju.


No, svakako ga je više no što je bilo 9. i 10. siječnja kad je tek lagano zabijelio goranske krajolike. Većih poteškoća nije bolo, ali nervoze svakako jest jer su ranojutarnji sati mnogima na goranskom području protekli u skidanju snijega s automobila te vožnji po u ranijim jutarnjim satima još uvijek ne odviše očišćenim prometnicama.
No, što je vrijeme više odmicalo, stanje se sve više normaliziralo. Hoće li tako biti i narednih dana vidjet ćemo. Najave baš i nisu ugodne jer se govori o većim količinama snijega i jačem padu temperature.


Čini se, zima, ona prava, stiže.