Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

MOŽEMO!

Benčić: Milanović nam ne remeti planove, u njegovoj poziciji prvo bih dala ostavku

Autor: Hina

16.03.2024. 15:32
Benčić: Milanović nam ne remeti planove, u njegovoj poziciji prvo bih dala ostavku

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELLKoordinatorica stranke Možemo! Sandra Bančić poručila je u subotu da uključivanje predsjednika RH Zorana Milanovića u predizbornu kampanju ne remeti planove njezine stranke, da bi se o tome trebao očitovati Ustavni sud kao i da  bi ona u  toj poziciji prvo dala ostavku.


„To nam nije poremetilo planove, mi ostajemo pri našoj odluci da nacionalno na izbore izlazimo samostalno i nastavljamo pregovore sa SDP-om , koji idu zaista dobro, o zajedničkom izlasku u četiri izborne jedinice u takozvanoj točkastoj koaliciji”, kazala je Bančić na konferenciji za novinare na kojoj je Možemo! predstavio koordinatore izborne kampanje po regijama.


Kaže da je kandidiranje Milanovića evidentno dvojbenom pitanje o kojem se treba očitovati Ustavni sud. „ Što se tiče mog osobnog stava, da sam na toj poziciji, prvo bih dala ostavku”, rekla je i izrazila uvjerenje da će SDP poštovati odluku Ustavnog suda.
Benčić, ujedno premijerska kandidatkinja Možemo!, ne strahuje pritom da će Milanović zasjeniti ostale premijerske kandidate.


„Ne bojim se jer smo odlučili vrlo rano kakva će biti naša kampanja, da su potrebni novi ljudi za nova rješenja i nova perspektiva i da se moramo prestati vrtiti u istim krugovima već 30 godina”, poručila je i dodala kako ne zna što Milanović  misli kada govori o Vladi nacionalnog spasa.


Ponovila je  i kako im Domovinski pokret nije prihvatljiv kao partner nakon izbora.


U kampanji, kazala je, bavit će se konkretnim problemima umirovljenika, mladih, plaćama itd., a ne difamacijama, spinovima i prepucavanjima što su, smatra, pokazatelji političke nemoći.


Naš politički profil je jasan, inzistirat ćemo na sadržaju, konkretnim temama i idejama, kazao je i koordinator stranke Tomislav Tomašević.


Za nedjelju najavljeno predstavljanje “hrabrih poteza”


Poručio je da su spremni za kampanju kao i za izbore koji će se održati usred tjedna i mogli bi pridonijeti većoj izlaznosti birača koji žele promjene.


„Želimo izvući na izbore ne samo lijeve birače, nego i nove birače koji su spremni glasati za nove političare i političarke, glas za nas je glas za micanje HDZ-a , glas za zelene i lijeve politike, a protiv korupcije”, kazao je Tomašević dodavši da su u Zagrebu pokazali da se može upravljati bez korupcijskih afera.


U Možemo! najavili su za nedjelju predstavljanje takozvanih „hrabrih poteza”, koji se moraju provesti odmah po sastavljanju parlamentarne većine, a za idući tjedan predstavljanje mjera po programskim područjima i cijelog programa.


Najavili su za otprilike tjedan dana i objavu izbornih lista za koje ističu da će biti sastavljene po zip modelu za razliku od „HDZ-ovih gdje su žene samo ukras”


„Cilj nam je građanima predstaviti koje su to konkretne stvari koje se moraju napraviti u četiri godine da bi Hrvatska 2028. godine bila zemlja u koju se dolazi umjesto da se iz nje odlazi”, kazala je Benčić.


Riječ je o potezima koje ni jedna politička opcija dosad nije imala hrabrosti provesti, glavni cilj je maknuti HDZ s vlasti, a onda početi s promjenama koje će dovesti do veće kvalitete života, socijalne pravde, ekološke održivosti, veće jednakosti i rodne ravnopravnosti, naveo je Tomašević.


Možemo! je predstavio koordinatore izborne kampanje po regijama. Za područje Zagreb i sjeverozapadne Hrvatske to je Gordan Bosanac, za središnju Hrvatsku Dobriša Adamec, za Dalmaciju Marko Giljača, za Slavoniju Violeta Pancer, a za Istru i Primorsko-goransku županiju Dušica Radojčić.