Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

MINISTAR OBRANE

Banožić: Priča o Tigrovima govori o hrabrosti i spremnosti hrvatskih branitelja

Autor: Portal ZL

05.11.2023. 12:48
Banožić: Priča o Tigrovima govori o hrabrosti i spremnosti hrvatskih branitelja

Foto: Patrik Maček/PIXSELLMinistar obrane Mario Banožić poručio je u povodu 33. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade “Tigrovi” i 16. obljetnice istoimene 1. mehanizirane bojne da njihova priča govori o hrabrosti i spremnosti hrvatskih branitelja.


“Više od tri desetljeća priča o Tigrovima jednako snažno i jasno govori o neizmjernoj hrabrosti, vrhunskoj organizaciji i spremnosti hrvatskih branitelja za stvaranje moderne hrvatske države”, istaknuo je Banožić u čestitci.


Okupljanje u kasnu jesen u Rakitju označilo je početak povijesne priče o gardijskoj brigadi koja je na ratištima diljem Hrvatske nizala velike pobjede i neprijatelju pokazala jasnu namjeru o slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj.
Ministar je dodao da je djelo Tigrova trajni primjer kako se brane i ostvaruju hrvatski interesi.


Ustvrdio je da su hrvatski branitelji i Hrvatska vojska visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva obrane, koji nastavljaju graditi vojsku za generacije koje dolaze.


Početak nove priče ova jesen donijela je i mladim pripadnicima 1. mb “Tigrovi” koji nastavljaju tradiciju 11 tisuća pripadnika koji su tijekom Domovinskog rata gradili ime i značaj te legendarne gardijske brigade.