Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

MINISTAR OBRANE

Anušić otkrio da neće biti HDZ-ov protukandidat Milanoviću: ‘Pozicija predsjednika me ne zanima’

Autor: P. N.

29.05.2024. 08:53
Anušić otkrio da neće biti HDZ-ov protukandidat Milanoviću: ‘Pozicija predsjednika me ne zanima’

Foto: Robert Anic/PIXSELLMinistar obrane Ivan Anušić otkrio je kako ne namjerava nastupiti kao HDZ-ov protukandidat Zoranu Milanoviću na predsjedničkim izborima krajem ove godine.


“Smatram da je rano o tome govoriti, prije stranačkih odluka. Osobno me ta pozicija ne zanima jer se s nje ne može puno toga učiniti, više je protokolarna”, rekao je Anušić za Novu TV.


Komentirao je i Milanovićeve kritike na račun opremljenosti Hrvatske vojske.
“Dobronamjerna kritika je dobrodošla, ali predsjednik mora shvatiti da on mora biti korektiv, ne samo u smislu kritike, nego mora biti kooperativan, suradljiv i mora zajedno s nama, sa mnom i premijerom, zajedno raditi. I kreirati bolje Oružane snage!”, rekao je na pitanje o tome pogađa li ga kritika predsjednika Zorana Milanovića.


Najavio je da će predsjednik dobiti analizu o uvođenju vojnog osposobljavanja, koje kreće od 1. siječnja. Kaže da već postoji dio kapaciteta za tej potez.


“Dobit će je svi koji je trebaju dobiti. Htio sam izbjeći da uvođenje vojnog roka bude politička tema, ali očito da u Hrvatskoj nema te razine političke svijesti i razumijevanja da neke stvari nisu politička tema. Ako ćemo od svega praviti politički problem, onda imamo političku nestabilnost!


Predsjednik će biti obaviješten i upoznat sa svime kao što i jest. Na njemu je! Nema dileme, naravno da treba komunicirati je li to dobro, treba li popraviti, ali kad dođemo do trenutka da to rješavamo, onda budimo kooperativni”, dodao je.