Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

ministar bačić

"Ako su transkripti točni, budućnost Jurice Lovrinčevića u ministarstvu je završena”

Autor: Hina

12.12.2023. 13:20

Foto: Robert Anic/PixsellPotpredsjednik Vlade Branko Bačić izjavio je u utorak da posebni savjetnik ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević više nema što tražiti u tom ministarstvu pokaže li se da je članak u tjedniku Nacional točan, a u kojem stoji da je Lovrinčević Mreži TV nudio trgovinu utjecajem.


“U svakom slučaju treba vidjeti koliko su doista ti transkripti točni. Ako je točno, to je za svaku osudu. Što se tiče gospodina Lovrinčevića, jasno je da je njegova budućnost u Ministarstvu gospodarstva završena, ako je to točno”, rekao je Bačić u izjavi medijima nakon konferencije „Zelena budućnost grada 2.0“.


Tjednik Nacional u današnjem je broju objavio da je Jurica Lovrinčević, posebni savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića, nudio lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija.
Obećane uplate išle su preko 200 tisuća eura unutar tri mjeseca, međutim Lovrinčević je, prema pisanju tjednika, zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica novca predviđenog za kupnju oglasnog prostora.


Poslove je Lovrinčević dogovarao s novinarom Mreže TV Marinom Vlahovićem, od kojeg je tražio da nagovori direktora televizije Sašu Englera da prihvati Lovrinčevićevu ponudu. Zbog straha od njegova utjecaja, Engler je pristao, nakon čega su oglasne kampanje krenule u realizaciju, piše Nacional.


Ovakav način postupanja Bačić je nazvao neprihvatljivim, a ministarstvo kojemu je on na čelu nema nikakve projekte s lokalnim ni nacionalnim televizijama, kazao je.


“Nakon donošenja Zakona o obnovi, m smo na području Sisačko moslavačke županije koristili dvije, tri radio postaje kako bismo promovirali model samoobnove. Oko 400 zahtjeva o obnovi prešlo je u model samoobnove, za što smo već na posebne račune hrvatskim poslovnim bankama uplatili 30 milijuna eura”, naglasio je Bačić.


Potpredsjednik vlade osudio je bilo kakvu zloupotrebu položaju te pozvao da se s novcem iz državnog proračuna postupa pažljivo i transparentno.