Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Vidović Krišto Jandrokoviću

“Ako me ne tužite potvrdit ćete svoju korumpiranost”

Autor: Hina

06.12.2022. 15:15
“Ako me ne tužite potvrdit ćete svoju korumpiranost”

Foto: Patrik Maček/PIXSELLNezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto pozvala je u utorak predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da je tuži zbog klevete, kao što je dan ranije najavio, jer će u suprotnome potvrditi svoju upletenost u korupciju u nizu slučajeva koje je navela.


“Veselim se vašoj tužbi i neću se pozivati na zastupnički imunitet. Iako su hrvatski sudovi u velikom dijelu dio korumpirane strukture hrvatske države, vrlo rado ću i pred takvim hrvatskim sudom dokazati vaše sudioništvo u bezakonju i korupciji, te radu za osobne, a protiv interesa hrvatskih građana”, navela je Vidović Krišto u otvorenom pismu Jandrokoviću.


Istaknula je da je pod njegovim vodstvom Sabor je postao zaštitnik interesa bogatih moćnika, dok poštivanje Ustava i zakona te sve gori životni standard hrvatskih građana, Jandrokovića i njegove strukture ne zanimaju.
“Po europskim političkim kriterijima, ali i načelima funkcionalne pravne države, vi biste nakon sudjelovanja u Vladi Ive Sanadera bili odstranjeni iz javnog i političkog života te zasigurno i procesuirani. Zato će hrvatski sudovi morati utvrditi vaše djelovanje kao ministra vanjskih poslova i vaše spoznaje ili sudioništvo u protupravnom djelovanju Hypo Alpe Adria banke, kojoj je vaše ministarstvo davalo potporu u iznošenju novca iz Hrvatske”, napisala je Vidović Krišto.


Prozvala ga je i za spoznaje ili sudioništvo u štetnim poslovima Hrvatske pošte, jer je, kaže, osobno postavio sadašnjeg predsjednika uprave Ivana Čulu te u pogodovanju PPD-u i Energiji Naturalis, u vlasništvu Pavla Vujnovca, s obzirom na veliki rast tih tvrtki, dok istodobno tvrtke u državnom vlasništvu koje s njima posluju gomilaju gubitke.


“Hrvatska je u sveopćoj krizi, zato što vladajuće strukture, čiji ste aktivni sudionik, blokiraju rad pravosuđa te kontroliraju medije, razaraju svu kreativnost u društvu, sprječavaju poštenje, marljivost i domoljublje, a potiču privilegiranost, zlouporabe i nepravdu”, istaknula je, napomenuvši da je “neće ušutkati nasiljem koje provodi u Saboru ni medijskom izolacijom”.


Najavila je i da će pozvati međunarodne promatrače u procesu kojeg Jandroković najavljuje s obzirom da, kako ističe vlast kontrolira sudove te predsjedniku Sabora poručila – „Ako me ne tužite, potvrdit ćete sve opisane činjenice”.