Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

GUŽVE

HAK: Pojačan promet na većini cesta u smjeru mora

Autor: Hina

22.07.2023. 08:30
HAK: Pojačan promet na većini cesta u smjeru mora

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELLPojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, kao i na Krčkom mostu i na većini cesta u priobalju, kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Promet je pojačan na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.


Na A1 je promet pojačan između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora te se na pojedinim dionicama vozi usporeno u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje, osobito u zonama odmorišta i čvorova. Pojačan je priljev vozila na naplatu Lučko u smjeru Karlovca Na A2 je kolona pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba duga oko 2 kilometra i proteže se i u Sloveniju. Zbog povećanog priljeva vozila između naplate Trakošćan i čvora Đurmanec u smjeru Zagreba kolona je 4 kilometra.


Na A3 se zbog prometne nesreće, između 15. i 16. kilometra između čvora Zagreb Zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca, vozi u koloni dugoj oko 2 kilometra uz ograničenje brzine 40 km/h. Pojačan je promet prema naplatama Lučko u smjeru mora, iz smjera čvora Zagreb zapad kolona je oko 1 kilometar, a iz smjera Buzina oko 6 kilometara. Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona osobnih vozila je oko 4 kilometra, a teretnih oko 3 kilometra. Na državnoj cesti DC1 Zagreb-Karlovac-Split nema zastoja.


Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL