Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

PRIJENOS OBVEzNICA

SKDD objavio važnu obavijest za sve ulagatelje u narodne obveznice

Autor: Hina

06.03.2023. 15:00
SKDD objavio važnu obavijest za sve ulagatelje u narodne obveznice

Foto: Emica Elvedij/PIXSELLSredišnje klirinško depozitarno društvo – objavilo je važnu obavijest za sve ulagatelje u narodne obveznice.


Narodne obveznice uključit će se u usluge SKDD-a 8.3.2023., kada će se na temelju podataka dostavljenih od Agenata izdanja provesti i prijenos upisanih obveznica na račune ulagatelja.


“Ulagateljima koji do sada nisu imali otvoren račun u SKDD-u isti će biti automatski otvoren bez naknade te će im biti poslana Obavijest o općim podacima, PIN-u i stanju računa preporučenom poštom.
Ulagateljima koji već imaju otvoren račun u SKDD-u, upisane obveznice bit će pohranjene na postojeći račun te će im biti otpremljena Obavijest o općim podacima ulagatelja i novoupisanim vrijednosnim papirima.


Otpremanje obavijesti bit će provedeno u nekoliko radnih dana pa molimo ulagatelje za razumijevanje. Svi ulagatelji podacima o računu vrijednosnih papira mogu pristupiti preko besplatne usluge e-Ulagatelj.


Usluzi se pristupa na internetskoj stranici www.skdd.hr pomoću oznake ulagatelja i PIN-a ili preko sustava e-Građani”, poručuju iz SKDD-a.


Sve detaljnije informacije dostupne su na internetskim stranicama www.skdd.hr.