Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

LIKA FEST 2023.

Gospić u rujnu postaje središte tamburaške i pop glazbe

Autor: Marin Smolčić

05.06.2023. 18:35
Gospić u rujnu postaje središte tamburaške i pop glazbe

Foto: PRŽupan Ličko-senjske županije Ernest Petry  imenovao je Organizacijski odbor za “LIKA FEST 2023.”, festival tamburaške, zabavne i pop glazbe koji će se održati 29. rujna 2023. godine u Gospiću.


 


Na Festivalu će biti odabrano šesnaest skladbi, od kojih će polovica biti klasične tamburaške skladbe, dok će druga polovica biti iz zabavnog i pop žanra.
Kriterij za odabir skladbi je isključivo umjetnička vrijednost, s posebnim naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova, kao i cjelokupnog djela.


Natječaj za nove skladbe otvoren je od 1. lipnja do 1. srpnja 2023. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni do 15. srpnja 2023. godine.


Skladbe se mogu prijaviti isključivo putem e-pošte na adresu [email protected]. Uz skladbu, prijavitelji trebaju poslati i Demo snimku s izvođačem koji će pjevati na festivalu, te primjerak stihova. Izvođač prijavljen na natječaju mora biti isti izvođač koji će nastupiti na festivalu.


Stručno povjerenstvo, sastavljeno od predsjednika i četiri člana, odabrat će skladbe za festival, a također će odlučiti i o pozivanju renomiranih hrvatskih autora i izvođača da sudjeluju na festivalu. Sudionici festivala obvezni su sudjelovati u medijskim i sponzorskim kampanjama festivala, uz potpisivanje odgovarajućeg ugovora.


“LIKA FEST 2023.” održat će se u Gospiću, 29. rujna 2023. godine, uz izvedbu svih izvođača uživo. Sve izvedbe bit će snimljene, obrađene u postprodukciji i objavljene na nosaču zvuka. Za soliste će biti osigurana glazbena pratnja.


Foto: PR