Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PREMLATILI DJECU

Dok policija ispituje huligane, u Vukovaru spremaju prosvjed: “Znamo što su radili u Grčkoj”

Autor: Portal Novi list, Hina

10.01.2024. 18:04
Dok policija ispituje huligane, u Vukovaru spremaju prosvjed: “Znamo što su radili u Grčkoj”

Foto: Borna jaksic/PIXSELLKriminalističkom istragom utvrđeno je da su trojica u utorak uhićenih mladića sudjelovala u premlaćivanju šestorice maloljetnika u Vukovaru, nanijevši im tjelesne ozlijede, izvijestila je u srijedu PU vukovarsko-srijemska, a u sklopu istrage dosad je uhićeno ukupno pet osoba.


Trojica u utorak uhićenih mladića u dobi su od 24, 22. i 20 godina života, a u utorak je privedena još jedna osoba, 20-godišnjak za kojeg se sumnja da je pomogao napadačima nakon izgreda.


Četvorica u pritvoru


Sva četvorica su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
Foto Borna jaksic/PIXSELL


Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je prijava za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, protiv 20-godišnjaka za nanošenje teške tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede u pokušaju dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.


Ranije, u sklopu istrage oko napada na skupinu maloljetnika u subotu u središtu Vukovara, uhićen je i 23-godišnjak, kojem je određen istražni zatvor.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja, navode iz policije.


Čeka se još jedno uhićenje


Kako javlja HRT,  u PU vukovarsko-srijemskoj neslužbeno se doznaje da će doći do još najmanje jednog uhićenja.


Foto Borna jaksic/PIXSELL


“Mi smo u ovom događaju ekspeditivno locirali, priveli i kroz kriminalističko istraživanje dokazali kazneno odgovornost za sada za pet osoba, a i dalje radimo na tome, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.


Dodao je da je dio počinitelja pronađen u Vukovaru, gdje su se skrivali.


Jedan ranije uhićeni huligan već je u istražnom zatvoru u Osijeku, a njegov odvjetnik izjavio je da se aktivno branio i zanijekao krivnju.


Foto Borna jaksic/PIXSELL


PO svemu sudeći u osječkom istražnom zatvoru čekat će četvoricu svojih “kolega”.


U subotu prosvjed protiv nasilja


Istovremeno, pretučeni mladić koji je pušten na kućnu njegu dobro se oporavlja.


Njegov djed je rekao kako roditelji znaju zapravo o čemu se radi i koja je skupina onih koji su napali tu djecu – prema njihovim informacijama, oni jesu dio navijačke skupine koja je sudjelovala u nemirima u Grčkoj.


Bez obzira na to što se danas i sutra bude događalo ovdje, u subotu se svakako u Vukovaru održava prosvjed protiv nasilja, javlja HRT.