Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

POGREŠKA ČISTAČICE

Dijete u vrtiću hospitalizirano nakon gutanja sredstva za čišćenje

Autor: Hina

15.02.2024. 16:30
Dijete u vrtiću hospitalizirano nakon gutanja sredstva za čišćenje

Foto: IlustracijaDijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice nakon što je u Dječjem Vrtiću Didi u Kravarskom kod Velike Gorice stavilo u usta sredstvo za čišćenje, a po riječima osnivačice radilo se o pogrešci čistačice i dijete neće imati ozbiljnije posljedice.


Osnivačica više dječjih vrtića, uključujući i onaj u Kravarskom Karmen Pavlic izjavila je za Dnevnik.hr da se radi o pogrešci čistačice koja je sredstvom za čišćenje našpricala površinu, ali ju nije isprala da bi potom dijete stavilo sredstvo u usta


“Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su djetetu usta”, izjavila je Pavlic i dodala kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da, dijete neće imati ozbiljne posljedice.
Pavlic je istaknula da čistačica nije postupala po pravilima struke prema kojima površinu nije smjela čistiti dok su djeca boravila u vrtiću.


“Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati”, izjavila je Pavlic.


Dječji vrtić je po njezinim riječima kontaktirao odvjetnika jer se radi o ozbiljnoj povredi radne dužnosti. “Moguće je da će osoba odgovorna za ozljeđivanje djeteta dobiti otkaz, ali o tome će se još odlučivati” dodala je Pavlic, naglasivši da ona u svakom slučaju neće proći bez određenih mjera.