Petak, 23. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Darovi za škabrnjske mališane

Autor: Velimir Brkić

07.12.2009. 23:00
Darovi za škabrnjske mališane


U povodu blagdana Sv. Nikole, a u organizaciji župnog ureda Uznesenja BDM iz Škabrnje i Zajednice Dobri Pastir te uz financijsku pomoć roditelja i Općine Škabrnja dogodio se susret Svetog Nikole i škabrnjskih mališana.
Župnik don Boris Pedić je pozvao sve roditelje koji žele omogućiti svojoj djeci susret s ovim svecem da se prijave u župni ured. Već po samoj najavi vidjela se velika želja i zainteresiranost roditelja za taj događaj. Veliko mnoštvo djece sa svojim roditeljima dupkom su ispunili župnu dvoranu nestrpljivo očekujući dolazak Sv. Nikole.
Za razliku od drugih godina ova godina dočeka Sv. Nikole bila je malo drugačija. Kako su se prošlih godina djeca uplašila “krampusa”, župnik don Boris je odlučio da ove godine doček bude veseliji i bez straha. Za to se pobrinula Zajednica Dobri Pastir koja je napravila scenografiju i samu izvedbu cijele večeri.
Dvije djevojčice Točkica (Marija Burčul) i Kockica (Irena Bajić) bile su one koje su utjelovile dvije vrste djece i njihovih roditelja. Točkica je dolazila iz brojne i složne obitelji gdje se roditelji slažu, djecu vole i poklanjaju im pažnju dok je Kockica predstavljala zaposlene roditelje koji za nju nikada nemaju vremena.
Dok su se Točkica i Kockica igrale i zabavljale dogodila im se nezgoda. Točkica se prepala i napustila svoju prijateljicu Kockicu. U pomoć joj je pristigao Sv. Nikola (Ivana Viduka) koji je blago ukorio Točkicu što je ostavila svoju prijateljicu u nevolji. Kroz njihov razgovor nazočna dječica i njihovi roditelji su se upoznali s likom i djelom Sv. Nikole koji je roditeljima podijelio šibe za njihovu zločestu dječicu koje je pak darovao prigodnim darovima.
Dar koja su djeca dobila brzo će se pojesti, ali radost i veselje koje su doživjeli u nedjelju pri susretu sa svecem ostat će duboko urezan u njihovim srcima i mislima.