Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

ROCK IKONA

Bruce Springsteen kritiziran zbog koncerta u Ferrari

Autor: Hina

18.05.2023. 21:27
Bruce Springsteen kritiziran zbog koncerta u Ferrari

Foto: ReutersBroj poginulih u poplavama popeo se u četvrtak na 13 u regiji Emilia-Romagna pošto su u području Ravenne pronađene još tri žrtve, rekli su lokalni izvori, čime su ispravile raniji netočan podatak o 14 žrtava, a američka rock legenda Bruce Springsteen kritiziran je jer nije otkazao koncert u gradu Ferrari. U Sant’Agata sul Santernu, stariji muškarac pronađen je mrtav u svome domu, a pronađena je žena koja još nije identificirana, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.


U domu u Castel Bologneseu, spasioci su pronašli tijelo muškarca koji je navodno odbijao napustiti svoj dom kad su zaprijetile poplave. Dodatno, jedna osoba vodi se nestalom u blizini Boncellina. Deseci ljudi vode se kao nestali nakon katastrofe, dodaje Ansa. Agencija Reuters prenosi da je američka rock legenda Bruce Springsteen suočen s kritikama u Italiji jer nije otkazao koncert u Ferrari u četvrtak navečer u regiji  Emilia-Romagna. Obožavatelji su pozvali njega i njegovo osoblje na društvenim mrežama da razmisle o otkazivanju koncerta u znak poštovanja prema mrtvima i tisućama evakuiranih zbog poplava.


“@springsteen molim te premjesti svoj današnji koncert. Okolna područja suočavaju se s razornim poplavama. Trebao bi to napraviti jer: sve hitne službe trebaju biti dostupne u pogođenim područjima; moramo izbjeći masovni promet; iz poštovanja prema žrtvama”, tvitao je Massimiliano Zampini. Drugi su bili ogorčeniji.


Foto: Reuters


Gradonačelnik brani održavanje koncerta
Cristiana Boi opisala je odluku da se koncert održi kao “nečuvenu”, a Laura Casadei napisala je: “Skandal je što će održati koncert Brucea Springsteena u Ferrari večeras. Pjevat će bez publike jer su glavne ulice u nekoliko mjesta blokirane.”


Predstavnici Brucea Springsteena nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom. Ferrara, jedan od glavnih gradova u Emiliji-Romagni, nije izravno pogođen poplavama, a gradonačelnik Alan Fabbri branio je odluku da se ne otkazuje koncert, za koji se očekuje da će privući 50.000 ljudi.


“Žao mi je što je itko mislio da je Ferrara neosjetljiva na tragediju Romagne samo zato što nije otkazan koncert Gazde”, napisao je Fabbri na Facebooku. Koncert, “zbog svoje ogromne kompleksnosti, ne može biti odgođen ili otkazan” u tako kratkom vremenu nakon tisuća uključenih radnika i turista koji stižu u grad, rekao je. Međutim, utrka Formula 1 u Imoli otkazana je zbog poplava.


Foto: Reuters