Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Novčana pomoć

Božićnice socijalno ugroženim građanima Gospića

Autor: Marin Smolčić

11.11.2022. 11:25
Božićnice socijalno ugroženim građanima Gospića

Foto: Marin SmolčićU duhu tradicije gradska je uprava donijela Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana socijalno ugroženim građanima. Božićnica će se isplaćivati u iznosu od 300 kuna/39,82 EUR po osobi, u vremenu  od 28. studenoga 2022. godine do 2. prosinca 2022. godine. Kao i prijašnjih  godina Božićnice će se isplaćivati u  skladu s epidemiološkim mjerama, na otvorenom prostoru u krugu zgrade Grada Gospića te nisu potrebne Covid potvrde.


Zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana socijalno ugroženim građanima bit će objavljen na web stranici Grada Gospića, a može preuzeti i u papirnatom obliku pri podnošenju zahtjeva u Gradskoj upravi. Za osobe koje su nepokretne ili nemoćne i koje zadovoljavaju sve navedene uvjete, Božićnica će biti dostavljena u njihove domove temeljem prijave Gradu Gospiću, Gradskom upravnom odjelu za samoupravu i upravu osobno ili na broj telefona 053/572-082. 


Pravo na isplatu Božićnice imaju umirovljenici s ukupnim mirovinskim primanjima (tuzemnim i inozemnim) u iznosu do 2.500 kuna/331,81 EUR, sve osobe iznad 65 godina koje nemaju primanja, osobe koje se nalaze u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Gospić, radno nesposobne osobe čija je nesposobnost za rad utvrđena prema posebnim propisima,
Zatim osobe koje su ostvarile pravo na novčanu naknadu za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji i osobe starije od 18 godina koje su ostvarile pravo na obiteljsku mirovinu i osobe koje su smještene u Domu za starije i nemoćne osobe u Gospiću.


Sve navedene kategorije socijalno ugroženih osoba moraju imati prebivalište na području Grada Gospića.