Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

PREDAN NA UPORABU

Novi pomoćni teren s umjetnom travom u Gospiću

Autor: Marin Smolčić

19.10.2022. 15:10
Novi pomoćni teren s umjetnom travom u Gospiću

Foto: Marin Smolčić

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić jutros je predao na uporabu pomoćno nogometno igralište na stadionu Balinovac  NK „Gospić ’91“, gradonačelniku Gospića Karlu Starčeviću i njegovoj zamjenici Kristini Prša.


Govoreći o novom sportskom resursu, gradonačelnik Starčević zahvalio se HNS-u na pomoći i stalnoj suradnji. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić nije dvojio oko pomoći svim sportskim kolektivima na području Ličko-senjske županije.


– Drago mi je što HNS otvara 19. po redu teren s umjetnom travom, a posebno zato što se ovaj teren nalazi u mojoj županiji. Uvjeren sam da će ovaj teren uvelike doprinijeti kvaliteti treniranja nogometa i da će djeca uživati na ovakvim umjetnim travnjacima. Mi iz HNS-a ćemo nastaviti suradnju s lokalnim klubovima i lokalnim samoupravama. Drago mi je što je Grad Gospić imao sluha za ovakav projekt i zato sam uvjeren da će ovaj primjer slijediti drugi gradovi i općine kako bismo stvarali bolje uvjete za razvoj sporta, zaključio je Marijan Kustić i simbolički predao teren na uporabu.


Potporu ovome projektu iskazao je nazočnošću i župan ličko-senjski Ernest Petry. Prvi udarac na gol novog igrališta izveo je gradonačelnik Karlo Starčević. Ovoj  su svečanosti nazočili brojni igrači NK „Gospić ’91“ koji su izrazili zadovoljstvo činjenicom da mladi igrači više neće s treninga dolaziti doma uprljani travom i blatom, kao što je to do sada bio slučaj.


Vrijednost dosadašnjih radova je oko 2,5 milijuna kuna, a igralište će u potpunosti biti završeno u III. fazi radova kada će se izgraditi zaštitna ograda.