ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

REZULTATI BODOVANJA

Bez upisa u karlovačke gradske vrtiće 154 djece

Autor: Hina

07.06.2023. 19:45
Bez upisa u karlovačke gradske vrtiće 154 djece

Foto: PixabayVrtići u vlasništvu Grada Karlovca “Četiri rijeke” i “Karlovac” objavili su u srijedu prve rezultate bodovanja za upis djece u pedagoškoj godini 2023./24., a gradska uprava je izvijestila da će bez upisa ostati 154 djece, od kojih je 87 one čiji su roditelji zaposleni. Grad Karlovac je ujedno istaknuo da će “nastojati iznaći dodatne mogućnosti za smještaj što većeg broja mališana, ponajprije onih čija su oba roditelja zaposlena”.


U priopćenju gradske uprave se ističe da je “i prijašnjih godina Grad Karlovac pronalazio rješenja za upis većeg broja djece u vrtiće”. Navelo je primjer uređenja vrtića “Bubamara”, prostora uz vrtić u Mahičnu i to što su u vrtiću u Zadobarju smještene dvije jasličke skupine.


“Tako ćemo nastojati pronaći najbolja rješenja za smještaj što većeg broja djece u predškolske ustanove i u novoj pedagoškoj godini, premda smo svjesni da je trajno rješenje izgradnja novih vrtića, najprije onih u Rečici i na Luščiću. Osim toga, Grad Karlovac nastavlja sufinancirati smještaj u obrtima za čuvanje djece, kao i u privatnom  vrtiću”, poručuju iz gradske uprave. Zahtjevi za upis su zaprimani putem nacionalnog sustava e-Upisi od 11. do 19. svibnja. Grad Karlovac je naglasio da su bodovani sukladno pravilnicima. Naveli su da je prijavljeno 495 djece, “od kojih je na listi 420, budućih njih 75 neće navršiti godinu dana do početka nove pedagoške godine”.
“U neki od vrtića bit će primljeno 266 mališana, 116 vrtićke i 150 jasličke dobi, sve djeca kojima su oba roditelja zaposlena”, rečeno je iz gradske uprave. Rok za podnošenje prigovora na prve rezultate bodovanja je osam dana. Upravna vijeća vrtića će konačno utvrditi i objaviti liste nakon zaprimanja i rješavanja žalbi.


Foto: Pixabay