Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

KAMO IDE OVAJ SVIJET?

BEZ KAJANJA Drogirani youtuber ubio dijete jurećim automobilom: “On i prijatelji snimali uništene automobile i nekontrolirano se smijali”

Autor: P. N.

16.06.2023. 18:27
BEZ KAJANJA Drogirani youtuber ubio dijete jurećim automobilom: “On i prijatelji snimali uništene automobile i nekontrolirano se smijali”

Foto: Screenshot

“Nekontrolirano su se smijali. Smijali su se i snimali uništene automobile.” Optužba je to koja vam oduzima dah, izaziva bijes i tjera vas da stisnete šake od ljutnje. Iznijeli su je oni koji su u srijedu popodne svjedočili događanjima tijekom očevida prometne policije u Rimu, u ulici Via di Macchia Saponara gdje se dogodila nesreća u kojoj je 20-godišnji youtuber, Matteo Di Pietro, sada pod istragom zbog ubojstva na cesti, ubio malog Manuela Proiettija, starog samo 5 godina, piše Il Corriere della Sera. Di Pietro je bio za upravljačem unajmljenog terenca Lamborghini te se jureći brzinom od 110 kilometara na sat, pod utjecajem kanabinoida, zabio u sutomobil Smart u kojem su bili maleni Manuel, njegova mlađa sestra Aurora (4) i njegova majka Elena Uccello (29). Alessandro Milano, otac Manuelovog prijatelja, još uvijek pred očima ima sliku tog dramatičnog popodneva. Do sat vremena prije nesreće bio je sa svojom i Manuelovom obitelji na jednoj proslavi.


Arogantno bezobzirni


“U jednom trenutku bio sam za stolom i gledao Manuela kako jede, a nedugo nakon toga vidio sam uništeni automobil njegove majke”, prisjeća se Alessandro. “Najveća sramota je što je u srijedu tip koji je vozio SUV bio ovdje na mjestu nesreće četiri sata i nije pustio ni suze. Ni on ni njegovi prijatelji nisu pokazali ni trunke tuge ili kajanja: svi su oni naprotiv bili potpuno smireni, čak i arogantno bezobzirni. Mislili su na svoje “sljedbenike” odnosno followere. Reagirali su stvarno na odvratan način: smješkali su se, počeli su snimati videozapise. Kad je drugi roditelj vidio što rade, rekao im je  da u bolnici umire dijete. Nisu uopće reagirali na to i tada je izbila svađa i tučnjava. Povrh svega, taj je otac čak prijavljen za napad”, kaže svjedok.Na tim snimkama vidi se otac kojeg su zaustavili policajci i drugi otac ili djed Manuelovog prijatelja, koji se s drugim odraslim osobama suočavaju s mladićima koji su izašli iz terenca. Sam u kutu u zelenoj košulji, sa simbolom Theborderline” i s crvenim mobitelom u ruci, nalazi se jedan od spomenutih youtubera, 23-godišnji Vito Lojacono. Drugog putnika u automobilu koji je skrivio nesreću drži policajka.


Strahuje se od osvete


Sada se strahuje da bi se netko u četvrtima Casal Palocco i Infernetto, kao i u drugim četvrtima Rima, mogao odlučiti osvetiti za ono što se dogodilo malom Manuelu. Obitelj djeteta shrvana je neizmjernom boli, dok se istraga prometne policije ubrzano nastavlja kako bi se razjasnile okolnosti tragedije. Di Pietro je pozitivan na droge i riskira uhićenje, ali uhićeni bi mogli biti i četvorica njegovih kolega s kojima je bio u Lamborghiniju. Moguće je da su ga poticali da vozi što brže u izazovu koji je trebao biti objavljen na Youtubeu, nagradnom izazovu s unajmljenim superautomobilom – “Skylimit” – kao što se već dogodilo u prošlosti. U videozapisima na mobitelima youtubera, koje je zaplijenila prometna policija, možda se nalaze dokazi o njihovoj izravnoj umiješanosti u nesreću u kojoj je dijete izgubilo život.