Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

MINISTAR OBRANE

Anušić odbacio prijedlog da se vojska zbog migranata pošalje na granice: ‘To je kraj priče’

Autor: Hina

05.04.2024. 13:13
Anušić odbacio prijedlog da se vojska zbog migranata pošalje na granice: ‘To je kraj priče’

Foto: Davor KovačevićPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u petak je u Osijeku odbacio prijedlog Mosta da Hrvatska vojska dođe na državne granice te dodao da za to nema zakonskih preduvjeta.


“Jasno je u potpunosti kada vojska ide na granice. I neće ići na državne granice dok za to ne bude bilo zakonskih preduvjeta, i tu je kraj priče”, poručio je Anušić komentirajući prijedlog stranke Most koja traži da se Hrvatska vojska postavi na državne granice jer smatraju da je dosta politika koje podržavaju ilegalne, masovne migracije.


Naglasio je da granicu čuva Ministarstvo unutarnjih poslova i policija sa svojim snagama, te da je policija “i više nego sposobna” to odraditi.
“Ako bude bilo potrebe i kada bude bilo potrebe te kada se naprave svi preduvjeti, onda će možda izaći i vojska, ali u ovom trenutku ne”, rekao je ministar Anušić.


Ministar Anušić danas je u Osijeku na svečanosti dodjele ugovora iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za 2024.