Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Moždani udar

Molitva

Autor: Ante Mihić

18.03.2023. 09:57
Molitva

Foto: iStockMolitva je intimni događaj gdje ljudski duh blaguje Božji Duh.  Ljudski duh uživa na gozbi probranih Božjih delicija. Ljudski duh napaja se Božjim Duhom najboljega vina. Molitva je intimnija od seksa.


Isus iz Nazareta, kako je zapisao pisac Matej u petom poglavlju svoga Evanđelja, iznosi program svoje Radosne vijesti koja je zapravo događaj Isusa Krista. Isus precizno navodi kako trba moliti u tajnosti, jer Otac čuje u tajnosti. Tajnost, intima znak je vcjere molitelja.


Kada se molitva skupine prenosi na trgove gradova ona gubi svoju intimu i tajnost. Kako  su trgovi javna mjesta sve što se događa na javnim mjestima postaje politički čin koji podliježe političkim prosudbama, prihvaćanjima i kritikama. Poruke koje se stavljaju kao program javnih molitava zamagljuju molitvu. Kao da se Boga hoće molitvom prisiliti da izvoli činiti ono što molitelji traže. ‘Moje misli nisu vaše misli, moji puti, nisu vaši putevi.’ Molitva je i osluškivanje duha kakvi su to putevi Gospodnji. Vjera duha zna kako su putevi Gospodnji najbolji putevi za mene.
Koliko je pojedinaca, toliko je i prava za djelovanjem na javnim trgovima.


O sadržaju poruka svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje.