Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PONOVLJENO SUĐENJE

Zavadlavu zbog trostrukog ubojstva ponovno 40 godina zatvora

Autor: Hina

24.10.2023. 14:15
Zavadlavu zbog trostrukog ubojstva ponovno 40 godina zatvora

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELLU ponovljenom suđenju zbog teškog trostrukog ubojstva Filip Zavadlav (28) je u utorak na Županijskom sudu u Splitu ponovno nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.


U rujnu prošle godine Visoki kazneni sud po žalbi mu je djelomično ukinuo prvu presudu zbog trostrukog ubojstva koje se dogodilo u siječnju 2020. godine u splitskom Varošu. Po toj presudi, koja je donesena u veljači 2021. godine, bio je također osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.


Zavadlav je 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima na Šperunu i u Varošu.
Tijekom suđenja je saslušano više od 20 svjedoka, a među prvima su to bili roditelji ubijenih te očevici koji su se toga dana zatekli u Varošu.


Teretilo ga se za tri teška ubojstva iz bezobzirne osvete, a kako u sudskom postupku nije utvrđeno da se u tom slučaju radilo o bezobzirnoj osveti prije presude je izmijenjena kvalifikacija kaznenog djela pa je naposljetku osuđen za obična ubojstva. Osuđen je i za ilegalno posjedovanje oružja, te općeopasnu radnju.


Na suđenja u Split je dolazio iz zatvora u Gospiću, u raspravnoj dvorani je sjedio vezan lancima i u pancirki, promijenio je nekoliko branitelja, a pamtit će ga se i po tome što je jedno vrijeme sa sudskim vijećem komunicirao isključivo na talijanskom jeziku. I dalje tvrdi da nije počinitelj trostrukog ubojstva koje je šokiralo Split, te traži da ga se oslobodi.