Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Opasnost na cesti

Zadarska policija zaustavila dva vozača s preko 2 promila, a kod druge dvojice našla drogu

Autor: A.Š.

21.02.2023. 15:23
Zadarska policija zaustavila dva vozača s preko 2 promila, a kod druge dvojice našla drogu

Foto: Sergej DrechslerSinoć, oko 1 sat u noći, u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije su u nadzoru prometa na Obali kneza Branimira zaustavili vozača zadarskih registarskih oznaka u dobi od 42-godine, kod kojeg je provedenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,56 promila.


Isključen je iz prometa te smješten u službene prostorije do otrežnjenja nakon čega je danas uz optužni prijedlog prepraćen na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda. Određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zatvor u Zadru.


Prethodne večeri, 20. veljače na Viru, policijski službenici Policijske postaje Zadar su u kontroli prometa zaustavili 46-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg u organizmu. Nakon što je isključen iz prometa, smješten je u prostorije policije te uz optužni prijedlog prepraćen nadležnom sudu.
Nadalje, na biogradskom području policijski službenici Policijske postaje Biograd su 20. veljače prilikom kontrole prometa oko 23,50 sati u Pakoštanima zaustavili 27-godišnjaka kod kojeg je očitana koncentracija alkohola od 1,65 promila, odbio  je ponuđeni test na opojne droge, a u daljnjem postupanju  izručio je manju količinu marihuane u količini od oko 0,6 grama.
Uhićen je i priveden u prostorije policije, te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga prepraćen na kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Ranije, iste večeri oko 18,30 sati, u Biogradu su zaustavili 28-godišnjeg vozača, koji se pokušao udaljiti iz vozila. Spriječen je u bijegu uz uporabu sredstava prisile te priveden u prostorije policije, gdje je odbio ponuđeni test na alkohol i test na opojne droge, a od njega je oduzeto oko 4 grama amfetamina tzv. speed.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, prepraćen je na kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.