ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

PU ZADARSKA

Zadarska policija zaustavila 21-godišnjakinju, ona odbila test na opojna sredstva

Autor: Portal ZL

08.12.2023. 13:24
Zadarska policija zaustavila 21-godišnjakinju, ona odbila test na opojna sredstva

Foto: PU zadarskaU cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, tijekom prosinca mjeseca policija nastavlja provođenje pojačanih preventivno-represivnih akcija u prometu na zadarskom području.


Akcije su usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, i to prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnoj uporabi mobitela i drugim teškim prekršajima, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena težih prometnih prekršaja, koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća.


Jučer i danas su sankcionirani mladi vozači zbog prometnih prekršaja:
U četvrtak, 07.prosinca u 16,30 sati u Zadru, na ulici Nikole Šopa zaustavljen je teretni automobil, kojim je u zabranjenom smjeru upravljao 22-godišnjak. Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako sudjeluje u prometu u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranijih prometnih prekršaja/kaznenih bodova.


Noćas, nešto iza ponoći u Zadru, policijski službenici su na Ulici kralja Dmitra Zvonimira  zaustavili osobi automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 21-godišnja vozačica, a koja je odbila ponuđeni prelimirani test na prisutnost opojnih sredstava u organizmu.


Na kraju, pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer tako  značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu, poručuju iz PU zadarske.