ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ZAVRŠEN OČEVID

Utvrđen uzrok teške prometne nesreće na autocesti u kojoj su poginula dva muškarca

Autor: Portal ZL

27.02.2024. 09:29
Utvrđen uzrok teške prometne nesreće na autocesti u kojoj su poginula dva muškarca

Foto: Sergej Dreschler/NLProvedenim očevidom utvrđen je uzrok prometne nesreće na A-1 u kojoj su jučer poginule dvije osobe, izvijestili su iz PU zadarske.
Prema rezultatima očevida i dosada prikupljenim saznanjima, sumnja se kako se prometna nesreća dogodila 26. veljače oko 13.10 sati na 228. kilometru autoceste A1, tako što je vozač automobila splitskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog kretanja vozilom kolničkom trakom iz smjera sjevera u smjeru juga, sišao van kolnika na makadamsku površinu koja se nalazi između dva kolnička traka, nakon čega se nekontrolirano vraća na kolnik i u zanošenju vozilom izlijeće van kolnika te udara sa prednjim dijelom u kamene stijene gdje se odbija te se nastavlja višestruko nekontrolirano rotirati, objavili su iz PU zadarske.


Prilikom rotiranja vozila, na kolnik ceste su ispali vozač i putnik, 37-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji državljanin Crne Gore, koji nisu koristili sigurnosni pojas. Od zadobivenih ozljeda, vozač i putnik su smrtno stradali na mjestu događaja.


Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru, nastavljaju s daljnjim prikupljanjem i utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti ovog događaja.