ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

BURNA PROŠLOST

Ubojica iz Splita prije desetak godina radio nered i u Zadru

Autor: Portal ZL

24.02.2024. 21:35
Ubojica iz Splita prije desetak godina radio nered i u Zadru

Foto: PU ZADARSKAUbojica iz Splita, Ante R. (31), koji je sinoć zadao više ubodnih rana mladiću (22) od kojih je preminuo, i nije tako bezazlen kao što su susjedi tvrdili jutro nakon tragičnog događa, a nerede je prije radio i u Zadru, piše Jutarnji.hr.


– Odrastao je po domovima. Pa vaša Slobodna Dalmacija je prvi put o njemu pisala 2004. još dok je bio štićenik Doma na Brdima. Pušten je za praznike kući, a onda se udaljio iz roditeljskog stana te su ga našli nakon dva tjedna. Bio je u Domu u Zadru također, tamo smo čuli da je 2011. imao neku tučnjavu, da je prebio nekoga štićenika, tako smo čuli, rekli su poznanici za Jutarnji.hr.


Kako kažu poznanici, više je desetaka puta uhićivan zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge.
Nož kojim je ubijen mladić policija je pronašla u stanu ubojice. Nož je dug 37 centimetara, a sama oštrica noža 24 centimetara. Uhićeni nije iznosio nikakve informacije tijekom ispitivanja u policiji, a brani ga poznati splitski odvjetnik Darko Stanić po službenoj dužnosti.


Prema neslužbenim informacijama koje je dobila Slobodna Dalmacija, protiv 31-godišnjeg Ante R. bit će podnesena kaznena prijava za klasično ubojstvo. Očekuje se da će sutra biti doveden pred županijsko državno odvjetništvo radi ispitivanja, nakon čega će se suočiti sa sucem istrage.