Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

DOVRŠEN OČEVID

U prometnoj nesreći u Ninu smrtno stradao državljanin BiH

Autor: K.E.

03.08.2023. 09:16
U prometnoj nesreći u Ninu smrtno stradao državljanin BiH

Foto: PIXSELLJučer, 02. kolovoza 2023. godine oko 17.25 sati u Ninu, na raskrižju Ulica Ilirska cesta i Liburnska obala dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.


Prema rezultatima očevida, provedenim u suradnji s zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, do prometne nesreće je došlo kada je osobni automobil zadarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji vozač, krećući se navedenom dionicom ceste u pravcu mjesta Vrsi te prilikom nepropisnog pretjecanja drugog vozila ispred, prešao je na prometni trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u kombi vozilo njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanina Njemačke u dobi od 57 godina, koji se kretao u smjeru Nina.


Od posljedica nesreće, na mjestu događaja je preminuo 38-godišnji vozač osobnog automobila.
Suvozač iz osobnog automobila, državljanin Ukrajine u dobi od 25 godina te vozač kombi vozila i četvero putnika, 54-godišnjakinja, 44-godišnjakinja, 20-godišnjakinja i 18-godišnjak, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni su na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu Zadar, gdje su 25-godišnjaku utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju.
Za vrijeme provođenja očevida, od 18.30 do 21.45 sati, promet navedenom dionicom ceste bio je obustavljen, te se odvijao obilaznim pravcima. Nad tijelom preminulog muškarca naložena je obdukcija. Po dovršetku će policija nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnijeti izvješće.