Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

KAZNENO DJELO

Pritvorena trojica zbog napada na 18-godišnjaka u Dubravi

Autor: Hina

02.08.2023. 21:36
Pritvorena trojica zbog napada na 18-godišnjaka u Dubravi

Foto: PU ličko-senjskaSudac za mladež i sudac istrage prihvatili su u srijedu određivanje istražnog zatvora trojici maloljetnika, koji su pretukli 18-godišnjaka u Dubravi, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 2. kolovoza 2023., predložilo sucu za mladež i sucu istrage provođenje dokaznih radnji prvog ispitivanja trojice maloljetnih hrvatskih državljana, svi 2008. godište, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz Kaznenog zakona. Postoji osnovana sumnja da su maloljetnici počinili navedeno kazneno djelo 29. srpnja 2023. u Zagrebu, stoji u priopćenju.


Nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja osumnjičenih maloljetnika, predložili su sucu za mladež i sucu istrage određivanje istražnog zatvora prema maloljetnicima zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Navedeni prijedlog je prihvaćen te je trojici osumnjičenih maloljetnika određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi, izvijestili su. Osamnaestogodišnjaka je u subotu oko 21,30 sati u Ulici Augusta Musića u Dubravi fizički napalo nekoliko nepoznatih počinitelja, okvirno njegove dobi. Zagrebačka policija privela je u utorak trojicu maloljetnika zbog povezanosti s napadom u kojem je 18-godišnjak teško ozlijeđen.


Majka napadnutog 18-godišnjaka je putem Facebook stranice bila objavila da su četvorica dječaka pratila i potom pretukla njezina sina koji je zadobio višestruke ozljede glave i tijela. Navela je da je slučaj prijavljen policiji te je zatražila pomoć susjeda i poznanika ako imaju bilo kakvu informaciju o napadačima.