ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

ŽRTVA PRIJEVARE

U očekivanju skoro pola milijuna ostavštine ostala bez 4200 eura

Autor: Hina

19.09.2023. 17:05
U očekivanju skoro pola milijuna ostavštine ostala bez 4200 eura

Foto: PexelsPrimorsko-goranska policija rasvjetljava slučaj 41-godinjakinje koja je povjerovala da joj žena s kojom je kontaktirala na društvenim mrežama namjerava ostaviti 450 tisuća eura pa je za izmišljene troškove uplatila oko 4200 eura te konačno shvatila da je prevarena. Policija je u utorak izvijestila da je zaprimila prijavu 41-godišnjakinje kojoj se u svibnju putem društvenih mreža javila nepoznata ženska osoba navodeći da je iz Njemačke i da joj ostavlja 450 tisuća eura.


Zavedena pričom o iznenadnom dobitku od srpnja do sredine rujna 41-godišnjakinja je na dostavljene račune uplatila oko 4200 eura za “troškove prijepisa”, “vođenje bankovnih računa” i slično.  Kad je nakon toga navodna darovateljica iz Njemačke tražila da joj uplati još novca shvatila je da je žrtva prijevare i slučaj prijavila policiji.


“Zapamtite, nema nikakvih razloga da vam neka osoba koju ne poznajete daruje veliki novčani iznos, a uvijek se iza te velikodušne ponude krije prijevara! Ako dobijete ovakvu ili sličnu ponudu putem neke od društvenih mreža ili elektroničke pošte, odmah pozovite policiju na broj 192”, kažu u policiji.
Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela građanima savjetu da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, postoji li tvrtka ili osoba koja im se obraća, a posebno da na zahtjeve ne šalju osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.