Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PU ličko-senjska

U Lici dragovoljna predaja većih količina streljiva, u Senju prijetnje smrću

Autor: Marin Smolčić

16.01.2023. 11:10
U Lici dragovoljna predaja većih količina streljiva, u Senju prijetnje smrću

Foto: PU ličko-senjskaNastavljaju se  dragovoljne predaje oružja i streljiva za koje građani nemaju valjane dozvole. Iz Policijske uprave ličko-senjske doznajemo kako je tijekom vikenda građanin dragovoljno predali mnoštvo streljiva i jednu zračnu pušku.


U subotu je građanin s područja grada Gospića dragovoljno predao 205 komada streljiva call 7,9 mm i 80 komada streljiva call. 7,62 što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.


Građanin s područja Otočca u petak je policiji  dragovoljno predao zračnu pušku marke „Diana“.
Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, stoga apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.


Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom iz Senja zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.
 
Sumnjiči se da se u subotu, 14. siječnja 2023. godine  u jednom trgovačkom centru u Senju susreo s jednim „bivšim prijateljem“ (56) s kojim se porječkao i prijetio mu  ubojstvom.


On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.