Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PU LIČKO SENJSKA

Dragovoljno predao pušku

Autor: ZL

01.12.2022. 10:50
Dragovoljno predao pušku

Foto: PU zadarskaJučer je građanin s područja Senja dragovoljno predao pušku s užlijebljenim cijevima, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.


Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.


Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.