Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

pu zadarska

U Crnom uhvaćen s više od 3 promila u krvi!

Autor: K.E.

04.05.2023. 10:07
U Crnom uhvaćen s više od 3 promila u krvi!

Foto: Filip Brala/PIXSELL

U utorak, 02.svibnja u 23.40 sati u Starigradu policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su u kontroli prometa zaustavili vozilo koje se kretalo bez upaljenih svjetala.


Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je automobilom Mazda zagrebačkih registarskih oznaka upravljao 39-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,80 g/kg i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.


Vozač je uhićen te priveden u prostorije policije gdje je tijekom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.


Zbog počinjenih prekršaja z Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jučer je 39-godišnji vozač uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 5 dana.


Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer, 03. svibnja u 18.25 sati u mjestu Crno zaustavili automobil Ford zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 63-godišnji vozač kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 3,01 g/kg.


Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega će uz optužni prijedlog biti prepraćen na Općinski sud u Zadru.