ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

iznuda i prisila

Muškarac ženi prijetio plastičnim pištoljem pa policiji nogom razbio staklo na autu

Autor: K.E.

03.05.2023. 09:42
Muškarac ženi prijetio plastičnim pištoljem pa policiji nogom razbio staklo na autu

Foto: PU Zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela Iznuda u pokušaju, Prisila prema službenoj osobi te Oštećenje tuđe stvari te nad 47-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo prisila prema službenoj osobi u pokušaju.


Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su 30. travnja u Smokoviću uhitili 52-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude u pokušaju na štetu 40-godišnje hrvatske državljanke, kojoj je istog dana oko 18.30 sati zaprijetio plastičnim pištoljem zbog nesuglasica oko imovinskopravnih odnosa.


U trenutku kada je 52-godišnjaku priopćeno da je uhićen, počeo je pružati aktivni otpor te je i fizički napao policijskog službenika sprječavajući ga u obavljanju službene radnje.


Uz uporabu sredstava prisile, policijski službenici su muškarca svladali i uhitili, a za vrijeme postupanja iz dvorišta je dotrčala 47-godišnjakinja koja je vikala i nasrnula na policijske službenike pokušavajući ih spriječiti u postupanju te je nakon upozorenja i naredbe policijskog službenika prestala s protupravnim ponašanjem.


Nakon što je osumnjičeni smješten u službeno vozilo, nastavio se protupravno ponašati te je nogom oštetio staklo na vratima vozila. U događaju je policijski službenik je zadobio težu tjelesnu ozljedu u predjelu ruke dok je 52-godišnjak lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnici Zadar.


Tijekom kriminalističkog istraživanja oduzet je plastični pištolj te je na oštećenom službenom vozilu proveden očevid dok je u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 47-godišnjakinjom, kojom prilikom su odbili alkotestiranje.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenik i osumnjičenica su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.