Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

POLICIJA

Trojica stranaca, krijumčara migranata, predana pritvorskom nadzorniku u Splitu

Autor: Hina

17.05.2024. 19:34
Trojica stranaca, krijumčara migranata, predana pritvorskom nadzorniku u Splitu

Foto: IlustracijaPolicija splitsko- dalmatinska je u petak izvijestila da su trojica stranih državljana, osumnjičena za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj te krijumčarenje više osoba, predani pritvorskom nadzorniku.


Riječ je o dvojici državljana Moldavije i državljaninu Rumunjske nad kojima je splitsko-dalmatinska policija dovršila kriminalističko istraživanje, a zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.


Osumnjičeni su jučer tijekom dana pronađeni na području Ugljana i dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Također su pronađena i dva vozila, u jednom su zatečeni strani državljani koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je strani trojac za određeni novčani iznos, dogovorio krijumčarenje više osoba to jest njihov prijevoz do dogovorenog odredišta.


Trojica krijumčara predana su pritvorskom nadzorniku, dok je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima i Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.