Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Akcija izraelske vojske

Tinejdžerica poginula u vojnoj intervenciji na Zapadnoj obali

Autor: Hina

12.12.2022. 09:11
Tinejdžerica poginula u vojnoj intervenciji na Zapadnoj obali

Foto: ReutersPalestinska tinejdžerica ubijena je u noći na ponedjeljak prilikom intervencije izraelske vojske u Jeninu, dijelu okupirane Zapadne obale koje je ishodište nasilja posljednjih mjeseci, priopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.


Šesnaestogodišnja Jana Zakarna pogođena je metkom u glavu na krovu kuće u jeku sukoba koji su izbili u njezinoj četvrti nakon upada izraelske vojske, prenosi agencija Wafa.


Palestinski Crveni polumjesec navodi da je troje Palestinaca ozlijeđeno.
Tinejdžerica je pronađena mrtva nakon povlačenja izraelske vojske koja je priopćila da će “istražiti taj incident”.


Sukobi u Jeninu između izraelske vojske i naoružanih Palestinaca su izbili nakon uhićenja troje ljudi za koje izraelska strana vjeruje da su bili umiješani u nedavne terorističke aktivnosti.


“Tijekom operacije, osumnjičeni su bacali eksplozive i otvorili jaku paljbu na vojnike. Vojnici su uzvratili u smjeru naoružanih osumnjičenika”, priopćila je izraelska vojska.


Jenin, uporište naoružanih palestinskih frakcija, česta je meta racija izraelske vojske. U tom je gradu u sukobima dviju strana ove godine poginulo više od 40 Palestinaca, među kojima i novinarka Al Jazeere Shireen Abu Akleh.


Od početka godine je u Izraelu, Jeruzalenu i na Zapadnoj obali u sukobima poginulo 150 Palestinaca i 26 Izraelaca.