Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

policijsko izvješće

Tijekom vikenda čak osmero uhvaćeno za volanom bez vozačke

Autor: K.E.

13.03.2023. 15:14
Tijekom vikenda čak osmero uhvaćeno za volanom bez vozačke

Foto: PU zadarskaU subotu, 11. ožujka u 00.08 sati u Zadru u Ulici Kralja Dmitra Zvonimira policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zaustavili automobil Fiat zadarskih registarskih oznaka s kojim je prije položenog vozačkog ispita, upravljao 32-godišnjak koji je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran.


Također, 11. ožujka u 08.30 sati u Gračacu u Ulici Nikole Tesle policijski službenici Postaje granične policije Gračac u prometu su zaustavili traktor kojim je prije položenog vozačkog ispita, upravljao 48-godišnjak koji kod sebe nije imao osobne dokumente.


Vozač traktora je uhićen te je prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog prekršaja iz domene Zakona o osobnoj iskaznici.
Noćas, 13. ožujka iza ponoći policijski službenici Policijske postaje Biograd su u Pakoštanima zaustavili motocikl Aprilia zadarskih registarskih oznaka koji se jednosmjernom ulicom kretao u zabranjenom smjeru, a s kojim je prije položenog vozačkog ispita upravljao 19-godišnjak.


Daljnjim postupanjem policije utvrđeno je kako je 19-godišnjak upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 1,67 promila, odbio je testiranje na prisutnost droge u organizmu. Također je utvrđeno kako je motociklu isteklo važenje prometne dozvole i police osiguranja.


Vozač motocikla je uhićen te smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te je danas prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Sukladno odredbama Zakona o sigurnsoti prometa na cestama, novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.