Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Uhćen na granici

Srbin pokušao prokrijumčariti pola tone kokaina u Crnu Goru

Autor: Hina

09.03.2023. 16:55
Srbin pokušao prokrijumčariti pola tone kokaina u Crnu Goru

Foto: MUPDržavljanin Srbije uhićen je na graničnom prijelazu Gostun, na granici s Crnom Gorom, s pola tone kokaina otkrivenog u kamionu cisterni koji je vozio, javili su u četvrtak beogradski i podgorički mediji pozivajući se na crnogorsku agenciju za nacionalnu sigurnost Crne Gore.


Srbijanski državljanin Miroslav Đurić iz Loznice, koji ima registrirano poduzeće u Danilovgradu, prevozio je u kamionu-cisterni oko 500 kilograma kokaina koji je otkriven kada je izašao iz Crne Gore.


Crnogorska agencija u suradnji s kolegama u Srbiji provjerava tvrtku “Royal šped”, na koju je registriran kamion u kojem je pronađen milijunski vrijedan tovar kokaina, javile su podgoričke “Vijesti”.
Trenutno su u tijeku operativne provjere i cisterna je odvezena na precizno mjerenje tereta, navode “Vijesti”.


Kamion je, prema tvrdnjama neimenovanog sugovornika podgoričkog lista, u Crnu Goru ušao 4. ožujka kada je isporučio plin za tvrtku “Petrol”.


U registru Gospodarskog suda poduzeće “Royal šped” osnovano je 2. lipnja 2021.  za cestovni prijevoz tereta, s ukupnim kapitalom od jednog eura, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić s prebivalištem u Danilovgradu.


Prošle godine tvrtka je imala mali promet, sudeći prema financijskom iskazu predanom Upravi prihoda i carina, navode “Vijesti”.


Srbijanski MUP se još nije očitovao o ovom slučaju.