Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

BRUTALNO UBOJSTVO

Razriješen nestanak iz 2022.: Dubrovčanin pronađen raskomadan, uhićeni bivši supružnici

Autor: P. N.

28.02.2024. 16:12
Razriješen nestanak iz 2022.: Dubrovčanin pronađen raskomadan, uhićeni bivši supružnici

Foto: Arif Sitnica/Nestali.hrSlučaj nestanka 58-godišnjeg Tonyja Gerarda nakon dvije godine je razriješen kao brutalno ubojstvo. Ovaj je Dubrovčanin, piše Ana Raić za N1, u svom vlasništvu imao brojne nekretnine u središtu grada.


Istražitelji sumnjaju da je prodaja tih nekretnina bila motiv ubojstva. N1 doznaju da su istražitelji pronašli dijelove tijela u stanu, u kojem je, sumnja se, ubijen Tony Gerard, zvan i Tonko Zec.


Nekretnine mu otuđene i rasprodane


Ovom imućnom Dubrovčaninu nekretnine su otuđene i rasprodane, a policija je objavila da su njegovi ubojice razdijelili 400.000 € od prodaje.
Policija je jučer objavila da su zbog ovog slučaja uhićeni Gerardova supruga, 61-godišnja dizajnerica iz Samobora i njezin 57-godišnji bivši muž. Tada još nije bilo jasno je li Gerardovo tijelo pronađeno.


No, N1 je sada iz izvora bliskih ovom slučaju dobio potvrdu da je Gerard u stanu pronađen raskomadan. Da su ga ubili upravo zbog vrijednih nekretnina u Dubrovniku osumnjičeni su 61-godišnja dizajnerica iz Samobora i njezin 57-godišnji bivši muž.


Ubojica varao menadžere i poduzetnike


Nakon privođenja dizajnerica, kojoj se već sudi zbog krivotvorenja punomoći i ugovora o doživotnom uzdržavanju sklopljenog s Gerardom, izjavila je da nije kriva za njegovo ubojstvo.


Na zahtjev tužiteljstva Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor za oboje osumnjičenih za ovo teško ubojstvo.


Naime, ocijenjeno je da bi dizajnerica mogla pokušati utjecati na svjedoke ili ponoviti neko slično kazneno djelo, dok je njezinom bivšem mužu, koji ima i njemačko državljanstvo, istražni zatvor određen i zbog opasnosti od bijega.


Njen 57-godišnji bivši suprug, osumnjičen za Gerardovo ubojstvo, već je u više navrata prijavljivan zbog prijevara. Među prevarenima su bili nogometni menadžeri i poduzetnici, javlja Ana Raić za N1.