Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

UBILAČKI POHOD

Prije nego je ubio svog oca sumanuti Vinkovčanin se hvalio prijateljima

Autor: Hina

29.03.2023. 19:46
Prije nego je ubio svog oca sumanuti Vinkovčanin se hvalio prijateljima

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL; ScreenshotVinkovački student u sumanutom je pohodu sinoć vatrenim oružjem ubio svog oca, poduzetnika A.P. Ubojica je najmlađi od njegova tri sina.


Policija je brzo izašla na mjesto događaja, a nakon dojave člana obitelji da je ubojica u automobilu krenuli su u potjeru koja je završila sudarom i pucnjavom s počiniteljem zločina.


Ubio oca, pa prijetio bratu


Policija se o svemu oglasila opširnim priopćenjem
“Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć (28. ožujka 2023.) u 22:39 sati zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove obitelji. Dojavitelj je također naveo kako je drugi član obitelji uputio ozbiljne prijetnje usmrćenjem njemu i njegovoj obitelji.


Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto dojave gdje su u 22:42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja”, objavila je policija.U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove obitelji koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se osobnim automobilom.


Potjera za ubojicom


“Pri tome je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uvelike pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja.


Nakon određenog vremena, policijska ophodnja je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg.


U bijegu vozilom je udario u metalni stup i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje”, piše policija.


Policijski službenici su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba je u prvom trenutku počela prijetiti da će počiniti samoubojstvo.


Vatreni okršaj policije i ubojice


“Odmah potom osumnjičena osoba počela je iz vatrenog oružja ispaljivati hitce u smjeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak.


Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života uporabili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren sukladno zakonskim odredbama.


Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubojstvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju uporabom vatrenog oružja.


“Uočili smo tijelo osobe kako pluta u rijeci”


Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenika i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci.


Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke.


Foto Davor Javorović PIXSELL


Očevidom, koji je i dalje u tijeku, rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana.


Po završetku očevida i utvrđivanju svih okolnosti događaja, izvijestit ćemo javnost s više informacija”, objavila je policija.


Za prijatelje snimio uznemirujući video


24sata u posjedu su uznemirujućeg videa u kojem se ubojica pojavljuje s klaunovskom maskom s američkom zastavom, kakvu nosi i Dallas, glavni lik serijala računalnih igara Payday.


Mladić je video snimio u svom automobilu, a prijateljima pokazuje oružje i alkohol te govori kako ima “metak u cijevi”.


“Ne radim ja ovo bez razloga. Ne radim to zato što sam šupak ili liša osoba, vjerujte mi ja sam obrnuto od toga. Ali evo, kad policija dođe da brani svoje građane ovo će vidjeti – Dallasa kako puca na njih”, govori ubojica.


Boca brandyja, arsenal oružja i tablete za smirenje


Potom na sjedištu automobila pokazuje punu bocu brandyja: “To da olakša malo stres”, govori.


Potom se osvrće na svoj arsenal pištolja: “Ovo je .45 ACP. Kida slonove. A ovo je poznati pištolj Walter P22. Evo safety je gore, a nama je ovo prema dolje. Znači, mi smo spremni da pucamo i metak je u cijevi.”


Osvrće se i na činjenicu da u pohod ide i s maskom i rukavicama: “Imam tu i masku i rukavice, iako mi ne trebaju maska i rukavice. Mislim znat će odmah tko je kad se ubijem ili kad me oni budu ubili.”


Prije nego se snimka prekine, prenose 24sata, prijateljima govori: “Malo sam popio tableta za smirenje.”