Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

prijevara u biogradu

Preko interneta kupio motor za kombi vozilo, ali ga nikad nije dobio

Autor: K.E.

20.04.2023. 14:06
Preko interneta kupio motor za kombi vozilo, ali ga nikad nije dobio

Foto: NLPolicijski službenici Policijske postaje Biograd u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru.


Sumnjiči ga se da je u veljači ove godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, putem interneta oglasio prodaju motora za kombi vozilo, nakon čega je oštećeni 67-godišnjak stupio u kontakt s osumnjičenim te mu temeljem dogovora uplatio iznos od oko 2 700 eura.


Nakon uplate dogovorenog iznosa, osumnjičeni se više nije javljao niti je isporučio motor oštećenom. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, 46-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.
S obziorom da se u više slučajeva na internetu objavljuju oglasi čiji je cilj prevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda.


U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u policijskoj postaji.