Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

U BMW-u

Policijski pas Lili u dječjoj autosjedalici pronašao pola kilograma heroina

Autor: Vanja Mirčeta

02.02.2023. 13:05
Policijski pas Lili u dječjoj autosjedalici pronašao pola kilograma heroina

Foto: Arhiva ZL/Marin GospićPolicijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su u srijedu 1. veljače kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom s riječkog područja, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Naime, policijski službenici su u utorak, 31. siječnja provodili pojačane mjere u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga te su u poslijepodnevnim satima na državnoj cesti DC-8 na području Posedarja zaustavili osobno vozilo riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao muškarac koji kod sebe nije imao osobne isprave.


– Pregledom automobila, policijski pas za detekciju droge Lili je pozitivno reagirao na prisutnost droge u BMW-u, nakon čega je muškarac uhićen i priveden u prostorije policije gdje mu je utvrđen identitet, a vozilo je vučnom službom prevezeno u krug policijske uprave. Nadalje, potom je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga vozila gdje je u predjelu stražnjeg sjedala, skriveno u naslonu dječje auto-sjedalice pronađeno jedno pakiranje s oko 534 grama heroina i jedan omot s oko 1.018 grama sumnjive praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava – takozvanog punila. Pronađena droga je oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagreb, istaknuo je na konferenciji za novinare PU zadarske voditelj Odjela kriminaliteta droga Miki Zrilić.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog hrvatskog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te je u srijedu 1. veljače predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske te zadržan u istražnom zatvoru.
Osim toga, temeljem ranije zaprimljenih obavijesti, detaljnom analizom i raščlambom podataka, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske postaje Zadar su tijekom srijede, 1. veljače, temeljem naloga Općinskog suda u Zadru na jednom otoku u zadarskom akvatoriju izvršili pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni 56-godišnji hrvatski državljanin.


– Prilikom pretrage su policijski službenici pronašli i oduzeli 41 staklenku ispunjenu marihuanom, s ukupno oko 3.840 grama, te 12 PVC vreća s ukupno oko 6.410 grama marihuane. Sveukupna pronađena količina je oko 10.250 grama marihuane. Također je pronađena jedna staklenka zapremnine jednog kilograma u kojoj se nalazila nepoznata mast zelene boje, za koju se sumnja da je prerađevina marihuane i svinjske masti, istaknuo je načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, Romano Landeka.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 56-godišnjak je predan zatvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.