Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

velika zapljena

"Pao” s marihuanom i amfetaminom, a našli mu i ecstasy te kokain

Autor: Šarlota Brnčić

12.01.2023. 12:21

Foto: PU istarskaPulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Policijski službenici su prije nekoliko mjeseci operativnim radom došli do informacije da se 33-godišnjak bavi preprodajom droge te su započeli s provođenjem izvida kako bi potvrdili tu informaciju.


Nakon što su mjesecima radili na predmetu i utvrdili sumnju da muškarac posjeduje i preprodaje drogu, 11. siječnja uhitili su osumnjičenog na području Pule.
Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici obavili su pretragu 33-godišnjaka i doma kojeg koristi na području Pule te su pronašli više paketića i kutija s ukupno 5.545,4 grama marihuane, 1.097,2 grama amfetamina, 31 gram mješavine duhana i marihuane, 28.5 komada ecstasya i 10.2 grama kokaina.


Osim droge, policijski službenici pronašli su jednu digitalnu vagu te veću količinu novca u kunama i eurima, za koju se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge.


Pronađena droga i drugi predmeti koji su namijenjeni počinjenju kaznenog djela ili potječu od počinjenja kaznenog djela su privremeno oduzeti te je na taj način aktivnostima policije spriječeno da droga dođe na ilegalno tržište, odnosno do krajnjih konzumenata.


Osumnjičeni muškarac je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.