Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na obrovačkom području

Policija uhitila trojicu zbog preprodaje duhana

Autor: Zadarski list

17.11.2022. 09:45
Policija uhitila trojicu zbog preprodaje duhana

Foto: PU zadarskaPolicijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu duhanom. 


U utorak, 15. studenog 2022. u poslijepodnevnim satima na širem obrovačkom području, policijski službenici su zatekli tri muške osobe u dobi od 56, 30 i 27 godina tijekom preprodaje sitno rezanog duhana te je od 56-godišnjaka oduzeta 1 PVC vreća u kojoj se nalazilo oko 10 kilograma sitno rezanog duhana.


Daljnjim postupanjem, zbog postojanja osnova sumnje da se u objektu u blizini nalazi još sitno rezanog duhana namijenjenog za prodaju, obavljena je pretraga tog objekta gdje pronađeno 7 PVC vreća u kojima se nalazilo ukupno oko 70 kilograma sitno rezanog duhana te 5 šteka cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.
Sva trojica su uhićena te dovedena u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


Nadalje, jučer je obavljena pretraga doma i drugih prostorija te automobila, koje koristi 56-godišnjak, gdje je pronađeno 8 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te novac u domaćoj i stranoj valuti, za kojeg se sumnja kako potječe od preprodaje duhana.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je nedozvoljeno trgovao  duhanom, protiv 56-godišnjaka se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Carinskom uredu u Zadru, protiv njega slijedi obavijest o počinjenom carinskom prekršaju.


Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, protiv 30-godišnjaka i 27-godišnjaka, kaznena prijava se podnosi redovnim putem. 


Policijski službenici Policijske postaje Zadar također su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu.


Tijekom kriminalističkog istraživanja, obavljena je pretraga doma na širem zadarskom području tijekom koje je su policijski službenici od njega oduzeli oko 7 kilograma sitno rezanog duhana


Protiv 48-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.