Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sve mu oduzeli

Policija kod 51-godišnjaka našla cijeli arsenal

Autor: A.Š.

02.03.2023. 10:11
Policija kod 51-godišnjaka našla cijeli arsenal

Foto: PU splitsko dalmatinskaPolicijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela i prekršaja.


Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici su u suradnji s policijskim službenicima protueksplozijske zaštite i službenim psom za detekciju eksploziva proveli pretragu doma i drugih prostorija kojima se osumnjičenik koristi na području Zadra, gdje je pronađena zračna puška s optikom, 4 ručne bombe, 60 komada streljiva, improvizirani pištolj, 250 komada diabola te tri okvira za automatsku pušku.


Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu na siguran način oduzeli su pronađene ručne bombe, vojno streljivo te druge pronađene predmete.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, a poradi osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 51-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.


Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, posjedovanja oružja B kategorije bez važećeg oružnog lista te posjedovanja oružja C kategorije kojeg nije prijavio nadležnom tijelu u propisanom roku, protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.


Dragovoljno predao streljivo


Za razliku od 51.godišnjaka, zadarskoj policiji je jučer drugi, savjesni, građanin dragovoljno predao 271 komad raznog streljiva.


Policijska uprava zadarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.


– Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu ih predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje, obavijestila je policija.