Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pojačana kontrola

Policija isključila pet vozača: vozili pijani, bez vozačke, a uhvaćen i jedan maloljetnik

Autor: Portal ZL

05.10.2023. 15:22
Policija isključila pet vozača: vozili pijani, bez vozačke, a uhvaćen i jedan maloljetnik

Foto: Luka JeličićPolicijski službenici su i tijekom jučerašnjeg dana provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja u prometu. U Zadru u Ulici Put Stanova u 8 sati policijski službenici zaustavili su moped zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao maloljetni hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako mopedom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da je za moped isteklo važenje prometne dozvole.


Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, maloljetnik je prekršajno sankcioniran.


U Zadru u Ulici Put Murvice u 19.50 sati zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 35-godišnjak te su u 21.10 sati u Ulici Ivana Gundulića zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 34-godišnjak. Kontrolom vozača utvrđeno je kako vozilom upravljaju za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta dok se ne podvrgnu izvanrednom liječničkom pregledu.
Vozači su isključeni iz prometa, uhićeni te su danas uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


U 22.20 sati u Gaženičkoj ulici u Zadru zaustavljen je automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od 2,08 g/kg upravljao 53-godišnjak.
Također je utvrđeno kako je za vozilo isteklo važenje prometne dozvole. Vozač je uhićen te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je danas prepraćen na nadležni su uz uptužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prerkšaja.


Policijski službenici su u 22.25 sati u Ulici Hrvatskog sabora zaustavili i isključili iz prometa 41-godišnjeg vozača pod utjecajem alkohola od 0,85 g/kg, a koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Vozač je prekršajno sankcioniran.