Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

IZVIJESTILA POLICIJA

Kaznena prijava protiv vozača zbog smrti djevojke na odmorištu Sokolac, evo za što ga se sumnjiči

Autor: T.P.

07.12.2023. 10:02
Kaznena prijava protiv vozača zbog smrti djevojke na odmorištu Sokolac, evo za što ga se sumnjiči

Foto: IlustracijaPolicijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Zadra zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.


Sumnjiči ga se da je 1. listopada ove godine u 18,59 sati, na odmorištu Sokolac, na autocesti A-1, u smjeru Splita, kao vozač autobusa kršeći odredbe članka 43. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, u kojoj je smrtno stradala 17-godišnjakinja, izvijestili su iz PU ličko-senjske. Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.


Podsjetimo, prilikom pomicanja autobusa na poziciju za točenje goriva, 44-godišnji vozač iz Zadra udario je i usmrtio 17-godišnjakinju. Poginula djevojka je išla kao pratnja jednoj nogometašici na ogled ŽNK-a Vrčevo i ŽNK-a Pregrada. Kako su nam tada ispričale šokirane djevojke iz kluba, u autobusu je tijekom cijelog puta vladala odlična atmosfera.
– Iz Zadra smo autobusom KK Zadar krenuli u ranim jutarnjim satima, vožnja je uistinu bila ugodna. Družili smo se u busu i smijali, vladala je odlična atmosfera. Na utakmici u Pregradi za naš klub je prvi put zaigrala djevojka iz okolice Benkovca, koja je sa sobom povela prijateljicu, istaknule su. Povratak je bio u kasnim popodnevnim satima, a kako bi se malo odmorili, stali su na odmorištu u Ličko-senjskoj županiji, koje je oko sat i pol vremena udaljeno od Zadra.


– Većina putnika je izašla iz autobusa, a ostale su naša nova članica i njezina prijateljica. Mi smo se raspršile uokolo, neke u trgovinu, a neke u wc. U jednom trenutku, čuli smo žamor i ljude kako glasno pričaju, ali nitko nije odmah shvatio što se događa. Krenule smo prema autobusu i vidjele tijelo na tlu, kazale su utučene djevojke tada.