Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

TIJEKOM VJEŽBE

Pet osoba poginulo u padu američkog vojnog zrakoplova u Sredozemno more

Autor: Hina

12.11.2023. 19:24
Pet osoba poginulo u padu američkog vojnog zrakoplova u Sredozemno more

Foto: ReutersPet pripadnika američke vojske izgubilo je život u nesreći američkog vojnog zrakoplova koji se tijekom vježbe srušio u Sredozemno more, priopćilo je u nedjelju Europsko zapovjedništvo američke vojske (EUCOM).


EUCOM nije rekao o kakvom je tipu zrakoplova riječ ni odakle je poletio, ali Sjedinjene Države su nedavno stacionirale nosač zrakoplova na tom području kako bi odvratile svaki pokušaj eskalacije rata Izraela i Hamasa.


“Tijekom rutinske zadaće opskrbe gorivom u letu u okviru vojne vježbe, američki vojni zrakoplov s petoricom vojnika doživio je nesreću i srušio se u Sredozemno more. Petorica vojnika u zrakoplovu su poginula”, navodi EUCOM u priopćenju.
Američka vojska je izvijestila o toj nesreći koja se dogodila “10. studenoga navečer” u istočnom Mediteranu, ne navodeći odmah informaciju o sudbini vojnika.


“Jill i ja molimo za obitelji i prijatelje koji su izgubili svoje voljene – dio svoje duše”, reagirao je u priopćenju američki predsjednik Joe Biden. “Čitava nacija suosjeća s njima”.


Nakon Hamasova napada 7. listopada Washington je pružio vojnu pomoć Izraelu i povećao svoje snage u regiji, napose šaljući nosač zrakoplova USS Gerald R. Ford i druge ratne brodove.