Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

DOLIJALI

Pali krijumčari migranata iz Ukrajine, Češke, Poljske, Rumunjske i Indije

Autor: Hina

08.03.2024. 11:00
Pali krijumčari migranata iz Ukrajine, Češke, Poljske, Rumunjske i Indije

Foto: Arhiva NLU krijumčarenju migranta u automobilima i u kombijima na području Karlovačke županije u ponedjeljak, utorak i srijedu uhvaćena su petorica krijumčara od 35 do 52 godine, koji su državljani Ukrajine, Češke, Poljske, Rumunjske i Indije, izvijestili su u petak iz Policijske uprave karlovačke.


 


Među krijumčarima jedino Indijac ima dozvolu boravka u Hrvatskoj. Protiv njih su podnijete kaznene prijave budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta te su predani pritvorskom nadzorniku.
Vozila u kojima su prevozili strane državljane imala su ukrajinske, češke, njemačke, francuske, bugarske i hrvatske oznake.


Utvrđeno je da su svi prevoženi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.


Policija je dodala i da je protiv 26-godišneg državljanina Francuske i 36-godišnjeg državljanina Turske s dozvolom boravka u Francuskoj podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima.


Prema 35-godišnjem državljaninu Ukrajine postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.