Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

optužen

Optužen Moldavac koji je u kamionu krijumčario 42 Sirijca

Autor: Hina

16.04.2024. 21:19
Optužen Moldavac koji je u kamionu krijumčario 42 Sirijca

Foto: IlustracijaČakovečko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Moldavca osumnjičenog da je u kamionu krijumčario čak 42 sirijska migranta, a sud mu je produljio istražni zavor zbog opasnosti od bijega.


Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu izvijestilo je da 26-godišnjeg Moldavca tereti da je u ranim jutarnjim satima 12. siječnja 2023., na području Slavonskog Broda, preuzeo na prijevoz 42 državljana Sirije koji nisu imali putne isprave i vize ni odobren boravak unutar Hrvatske ili Šengenskog prostora.


Tereti ga se da je mokre i promrzle strane državljane smjestio u skučeni tovarni prostor kamiona, bez prozora i prostora za sjedenje te bez grijanja, ali su ga policijski službenici zaustavili kod mjesta Donji Hrašćan u blizini granice sa Slovenijom i spriječili u prelasku granice, izvijestilo je tužiteljstvo.
Okrivljenik se, dodaju, nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo 26-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.