Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

provođenje istrage

Obiteljski nasilnik kojeg je ranio policajac u Rijeci, još 2020. je pijan pucao

Autor: Vladimir Mrvoš

28.08.2023. 21:33
Obiteljski nasilnik kojeg je ranio policajac u Rijeci, još 2020. je pijan pucao

Foto: Goran Kovačić / PIXSELLŽupanijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, tri kaznena djela prijetnje, kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kaznenog djela nasilja u obitelji, kaznenog djela povrede djetetovih prava, kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.


Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 57-godišnjak tijekom noći 20. kolovoza 2023. u jednom gradu na području Primorsko-goranske županije, naoružan pištoljem (neovlašteno ga posjedovao) prijetio svojoj supruzi zbog čega su na intervenciju pozvani policijski službenici, pa je jednog od njih, u namjeri da ga usmrti, pokušao usmrtiti no metci su ostali zaglavljeni u cijevi.


Osnovano se sumnja da je istom prilikom uz prijeteće riječi usmjerio pištolj i prema drugoj dvojici policijskih službenika no jedan od njih ga je uspio onemogućiti u daljnjem napadu.
Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 57-godišnjak od 2018. godine do uhićenja, na području istog grada, u prisutnosti zajedničkog maloljetnog djeteta, učestalo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu čime je kod nje izazvao osjećaj poniženja, straha i osobne nesigurnosti te je negativno utjecao na psihofizički razvoj djeteta.


Osnovano se sumnja i da je tijekom ljeta 2020. godine, u alkoholiziranom stanju, ispalio metak iz pištolja i izazvao opasnost za njezin život i život djeteta, kao i da je 19. kolovoza 2023., u namjeri da nju i dijete protupravno zadrži, uz prijetnje pištoljem, zaključao ulazna vrata stana ne dozvoljavajući joj udaljenje.


Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 57-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.